LOADING

Type to search

Undewater love: 25 de fotografii subacvatice realizate de Gina Buliga

dragosasaftei 7 years ago

Fotografia subacvatică nu este tocmai unul dintre cele mai abordate genuri fotografice. Cu atât mai puțin unul dintre cele mai ușor de pus în practică. Gina Buliga este unul dintre fotografii români care a simțit o atracție pentru fotografia subacvatică. A început să fotografieze sub apă în 2012 și tot atunci a dat naștere proiectului Undewater love. Veți putea vedea în continuare o serie de fotografii din acest proiect, alături de cuvintele Ginei care povestesc despre acest gen fotografic și despre cum a început totul.

Îți mulțumim frumos, Gina, pentru fotografii și pentru răspunsurile la întrebările noastre! Felicitări pentru proiect și fotografii! 🙂

Așa cum veți vedea și afla în continuare, protagonistele din fotografiile realizate de Gina sunt chiar cele două fetițe ale ei. Buburuze, așa cum le spune chiar ea. Ele, alături de Gina, sunt ingredientele care dau farmecul fotografiilor pe care le veți vedea. Dar acum haideți să vedem ce ne povestește Gina Buliga despre proiectul său și despre fotografia subacvatică.

 • Cum a fost când ai făcut prima fotografie sub apă? Ce te-a îndemnat să faci asta?

Wow, ar trebui sa caut prima fotografie facuta sub apa, dar nu am cum, o pot cauta doar in suflet. Hai sa iti povestesc, am primit in 2012 , de ziua mea un cadou frumos, un Nikon AW 100 (până pe 30 august 2014 este redus cu 28%) portocaliu si exact in ziua aceea m-am si bagat pe sub apa. Nu mai aveam rabdare. Voiam sa vad cu aparatul pe sub apa. Mi-am fotografiat mainile si picioarele, au venit si buburuzele peste mine si am inceput sa ne jucam, am tras cadre, am inceput sa ma obisnuiesc cu aparatul, dar prima experienta a fost una mai putin placuta, pentru ca am ars cardul, dar a fost o experienta si cu ocazia asta am invatat sa am mai multa rabdare. Imi placea foarte tare sa fotografiez in apa, pe deasupra apei. Pana sa am aparatul underwater, am o serie draga mie in proiectul Daughters.

 • Dar trecerea la portret cu minunatele tale fetițe? Când le-ai făcut primele fotografii sub apă? Cum au reacționat?

Sub apa totul se schimba, e o liniste incredibila, iubesc aceasta liniste si ma regasesc acolo. Am marele noroc să am doua buburuze minunate care imi sunt aproape. In 2012 am inceput fara sa stiu acest proiect Underwater Love impreuna cu Alexa, careia ii place foarte mult apa si am inceput sa ne jucam, veneam amandoua cu idei ce sa facem, cum sa facem, ce recuzita sa mai folosim, ma trezeam dimineata cu Alexa care tragea de mine sa mergem in apa ca i-a venit o idee minunata! Fata de 2012, anul acesta Alexa a progresat foarte mult si asta ma ajuta. Este mult mai naturala sub apa, viseaza sub apa, e o lume minunata acolo, ii place acolo, ii place ca suntem impreuna acolo si putem vorbi fara cuvinte. Si spre uimirea mea anul acesta a intrat si Maria pe sub apa cu o ambitie incredibila, ca poate si ea. A avut un efect minunat Prezentarea de portofoliu Underwater love de la F64. Au fost fascinate acolo si le-a placut, chiar la finalul prezentarii Maria a dansat pe filmuletul Underwater Love.

 • Dacă ar fi să enumeri două lucruri dificile în fotografiatul sub apă, care ar fi acelea?

Nimic nu este dificil atunci cand iubesti ceea ce faci, totul vine din interior si este doar bucurie. Este adevarat ca sunt momente mai grele, cand vrem sa mai tragem cadre, dar chiar si cu temperatura de 35 grade afara, ne clantane dintii si zicem hai sa facem o pauza! Ma bucur din suflet ca anul acesta am pornit cu o energie fantastica, dupa ce am primit de la Nikon in teste Nikon 1 AW1! Din momentul in care a venit curierul, Alexa mi-a zis: „Hai in apa!” :). Ne jucam foarte mult, imi place sa gasim lumina pe sub apa, ne invartim in apa, dansam pe sub apa, radem pe sub apa. E magnific!

 • Cam cât durează și cum se desfășoară o astfel de ședință foto sub apă?

O sedinta foto pe sub apa dureaza atat timp cat avem lumina naturala ok din punctul meu de vedere, dimineata de la 10 pana la 14 si de la 17.00- 17.30. Acum cateva zile chiar a fost o prvocare pentru mine, am tras noaptea la 22.30 cu o lumina continua. Mi-a placut la nebunie, totul este o joaca si o continua provocare si sunt de principiu ca inspiratia vine in timp ce faci ceea ce iti place cu adevarat! So: Let the beauty of what you love be what you do! Ca sa iti dau un exemplu concret cat dureaza o sedinta foto underwater, daca nu vorbim de proiectul Underwater Love, chiar am avut acum o saptamana un cuplu minunat care si-au dorit foarte mult sa faca sedinta foto dupa nunta pe sub apa, de fapt a fost surpriza lui pentru ea, o surpriza minunata! toate lucrurile se leaga atunci cand ceea ce faci, faci cu drag si pasiune si dorinta de a vedea mai departe.

 • Dacă ar vrea cineva să se apuce acum de fotografia subacvatică – care ar fi sfatul pe care i l-ai da?

Embrace your dreams!

Mulțumim, Gina!

Acum haideți să privim fotografiile. Pe Gina Buliga o puteți urmări pe contul de Facebook sau siteul personal

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

3 Comments

 1. Alex 8 April 2016

  Am o curiozitate, daca primele doua fotografii din album sunt facute sub apa sau sunt facute atunci cand subiectul sare in apa, exact cand atinge apa. Vad in prima fotografie si niste frunze care par a pluti pe apa si par a fi fotografiate din partea de deasupra apei.

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 9 April 2016

   E întoarsă imaginea cu susul în jos, de aici impresia că e făcută invers. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei