LOADING

Type to search

Vineri începe Photo Romania Festival

dragosasaftei 8 years ago

Sau cel mai mare festival de fotografie din Europa de Est. Despre eveniment ați mai putut citi la noi pe blog în cadrul articolelor în care anunțam Academia de fotografie Photo Romania și faptul că fotografia câștigătoare Wolrd Press Photo va sosi la Cluj în cadrul expoziției Tranzit

Ei bine, Photo Romania Festival își deschide porțile vineri, pe 17 mai. Până pe 26 mai, adică timp de zece zile, se vor  defășura circa 35 de expoziții foto, 10 workshop-uri și o serie de alte evenimente extrem de interesante pentru fiecare fotograf în parte.

Încă vă puteți înscrie pe site la workshop-uri sau la celalalte evenimente la care doriți să ajungeți. Iată cum le prezintă organizatorii pe o parte dintre ele.

„Unul dintre principalele evenimente ale acestei ediții vizează o mega-expoziție,  etalată la Centrul Nobel şi care poartă semnătura celui mai premiat fotojurnalist norvegian, Espen Rasmussen. Lucrările incluse în această expoziţie schiţează portretul refugiaților de pe plan mondial. Expoziția reprezintă o premieră atât prin impresionantele lucrări care o compun cât și prin dimensiunile acestora: 80 de fotografii uriașe vor completa cea mai mare expoziție fotografică prezentă până acum în Cluj-Napoca. Vernisajul va avea loc duminică, 19 mai, de la ora 18.00, în prezența fotografului Espen Rasmussen, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

România în culori, unul din cele mai apreciate proiecte foto la nivel național și cu o expunere fără precedent pe Internet, va fi lansat oficial printr-o expoziție surprinzătoare la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca. Vernisajul expoziţiei va fi marcat de un concert supriză, miercuri, 22 mai, de la ora 18.00.

Două expoziții inedite vor fi vernisate de elvețianul Sebastian Magnani și de lituanianul Tadao Cern. Prima, Underdogs  prezintă mai multe portrete de câini care iau înfățișare umană. Cea de-a doua, Blow Job cuprinde o colecţie  de portrete atipice: modelele au fost fotografiate cu feţele deformate de un jet puternic de aer. Ambele proiecte au devenit virale pe Internet și au circulat în întreaga lume. În România, tablourile ajung însă pentru prima dată, însoţite de autorii lor, în cadrul Photo Romania Festival.”

De asemenea vor fi și câțiva invitați speciali, printre care se regăsesc și Giuseppe Parisi, Simion Buia, Radu Sălcudean, Horațiu Curuțiu, Thomas Câmpeanu, Radu Sigheti și mulți alții. Și Blog de fotografie va fi prezent în cadrul evenimentului, atât ca partener media, cât și ca invitat. Rămâne deci să ne vedem acolo! 🙂

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial, Photo Romania Festival.

Photo Romania Festival

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei