LOADING

Type to search

Vlad Eftenie, câștigător al categoriei Low light la Sony World Photography Awards

dragosasaftei 6 years ago

Astăzi au fost desemnate fotografiile câștigătoare pe fiecare categorie la Sony World Photography Awards. Ele au fost alese dintre cele care au intrat pe short list la începutul lunii februarie. În total în competiție au fost înscrise peste 140.000 de fotografii din 166 de țări.

Vlad Eftenie, câștigător al categoriei Low light la Sony World Photography Awards

Și aceasta-i vestea care ne bucură cel mai mult. La secțiunea Open, categoria Low Light, câștigător este Vlad Eftenie. Intitulată First snow, fotografia surprinde un moment de pe străzile Bucureștiului, în seara primei ninsori de la sfârșitul toamnei anului trecut. Cadrul a fost în stația tramvaiului 41 pe Bulevardul Turda.

Povestea e că veneam acasă. Aveam aparatul la mine, iar în timp ce eram în autobuz a început viscolul. Am coborât, aveam aparatul în geantă și am observat pietonii trecând în contre-jour-ul luminii farurilor mașinilor la trecerea de pietoni și am zis: „Ah, ar fi o poză bună!”, dar mi-a fost lene să scot aparatul. „Să tot fie iarna de azi”, mi-am zis. O pot face oricând. Am luat tramvaiul spre casă și când am coborât am văzut scena din fotografie. Mi-am zis că totuși trebuie să fac poza asta. Și am făcut-o!”, ne povestea Vlad la începutul lunii februarie descriind momentul în care a făcut fotografia.

Premiul câștigat astăzi de Vlad Eftenie constă într-un aparat foto mirrorless Sony A6000 și în trecerea în runda finală, concurând cu ceilalți 9 câștigători ai secțiunii Open (la celelalte 9 categorii) pentru premiul cel mare a cărui valoare este de 5000 de dolari. Fotografiile câștigătoare la celelalte categorii din secțiunea Open pot fi văzute aici.

Totodată fotografia sa alături de celelalte câștigătoare pe categorii vor fi expuse în perioada 1-18 mai 2014 la Somerset House în Londra.

Felicitări, Vlad, pentru premiu și fotografie! Îți urăm mult succes și în etapa următoare!

Vlad Eftenie în short list la Sony World Photography Awards

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

4 Comments

  1. Laurentiu Mihai 18 March 2014

    Felicitari Vlad. Ma bucur foarte mult pentru tine.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei