LOADING

Type to search

Fotograful român Vlad Eftenie în lista scurtă la Sony World Photography Awards 2014

dragosasaftei 6 years ago

Tare m-am mai bucurat azi dimineață când mă uitam la fotografiile care se află pe lista scurtă la Sony World Photography Awards 2014. Ce înseamnă „lista scurtă”? Din miile de fotografii înscrise din toată lumea la fiecare categorie juriul le alege pe 10 cele mai bune dintre ele. Gândiți-vă că în acest an au fost 140.000 de fotografii înscrise din 166 de țări.

Revenind la bucuria de care ziceam, am văzut pe lista scurtă din categoria Open competition/ Low Light o fotografie realizată de fotograful român Vlad Eftenie. Și zău că am simțit o bucurie sinceră în suflet!

Vlad Eftenie în lista scurtă la World Press Photo 2014

Fotografia intitulată First snow (prima zăpadă) se alătură altor 10 fotografii în lista scurtă a categoriei Low Light (lumină slabă) din categoria Open, deschisă tuturor fotografilor. Așa cum ziceam, au fost înscrise în toată competiția circa 140.000 de fotografii din toată lumea. Fotografi din 166 de țări s-au înscris la Sony World Photography Awards 2014 2014, una dintre cele mai importante competiții de fotografie.

Vlad Eftenie se alătură fotografilor Bogdan Ivan, Iringo Simon și Roibu Grigore finaliști de asemenea în cadrul competiției – vezi aici fotografiile lor. Haideți să aflăm povestea fotografiei. Începem cu descrierea de pe site-ul competiției: „first snow in Bucharest, traffic and people are taken by surprise, the weather gets suddenly cold”. L-am rugat apoi pe Vlad să ne spună mai multe cuvinte despre momentul din care a realizat fotografia.

„Povestea e că veneam acasă. Aveam aparatul la mine, iar în timp ce eram în autobuz a început viscolul. Am coborât, aveam aparatul în geantă și am observat pietonii trecând în contre-jour-ul luminii farurilor mașinilor la trecerea de pietoni și am zis: „Ah, ar fi o poză bună!”, dar mi-a fost lene să scot aparatul. „Să tot fie iarna de azi”, mi-am zis. O pot face oricând. Am luat tramvaiul spre casă și când am coborât am văzut scena din fotografie. Mi-am zis că totuși trebuie să fac poza asta. Și am făcut-o!”, ne povestește Vlad.

Îl felicităm pe Vlad și îi ținem pumnii pentru etapa următoare! Vom afla rezultatele finale în luna aprilie! Pe Vlad Eftenie îl puteți urmări pe site-ul personal sau pe Facebook.

First snow - Vlad Eftenie în lista scurtă la Sony World Photography Awards 2014

Ți-a fost util articolul? Distribuie-l mai departe!


f64.ro

4 Comments

 1. cici 7 February 2014

  ce nu s-a observat e ca Vlad Eftenie trebuia sa fie la pro. A cam trisat. ceea ce ma face pe mine trist. Ca e ditai profesorul. ma uit la reguli..

  “fotograf amator sau entuziat al fotografiei”

  http://www.worldphoto.org/competitions/sony-world-photography-awards-2014-open-competition/?showTab=Rules

  Reply
  1. Dragoș Asaftei 7 February 2014

   Nu consider că a trișat. Toate fotografiile au trecut prin filtre înainte de a fi acceptate și selectate pentru perioada următoare. Așa a considerat că fotografia merită să fie înscrisă la categoria Open.

   1. cici 7 February 2014

    are doctorat in fotografie. trebuia sa concureze la pro, nu la amatori….

    face rau fotografiei.

    eu ca amator crezi ca o sa mai concurez la sony la anul daca stiu ca iar vine eftemie?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bună!

Îți mulțumim că ai fost alături de noi până acum! Te anunțăm că proiectul Blog de fotografie se oprește aici.

Conținutul actualizat îl vei putea găsi pe www.dragosasaftei.ro, în secțiunea Blog de fotografie. Dacă ai întrebări legate de fotografie, le poți adresa aici.

Pe curând!

Dragoș Asaftei